Over ons

‘DIT PUPPIE MAG ALLEEN NAAR BIJZONDERE MENSEN’

Een Nederlandse fokker die destijds in België woonde, Jan van Doleweerd en zijn vrouw Sjaan, (kennel off Woody-Wood) hadden nog een laatste Ierse Wolfshond pupje over en wij, Jon en Sonja, waren verliefd geworden op de Ierse Wolfshond en wilden dolgraag een pupje kopen. Opgewonden gingen we naar België , in de hoop dat we speciaal genoeg waren. Daar aangekomen , kwam een kleine zwarte wolfshondenpup ons tegemoet rennen en wisten wij meteen, deze hond gaat met ons mee naar huis. Deze pup werd onze eerste Ierse Wolfshond Shanna.Jaren later is de woonkamer gevuld met honden (11 ieren , 1 schapendoes ). In Harreveld, een klein dorp in het oosten van Nederland, wonen de honden bij ons in een prachtige omgeving. Er is veel ruimte in en om het huis. Ze hebben 3 grote weilanden om in te rennen en te spelen. Ze zijn onze huisgenoten, en leven bij ons in huis.

Hoe het allemaal begon…
De zon ging al onder toen we in park Sonsbeek liepen in Arnhem,  dit was het jaar 1977. Verschillende mensen liepen te wandelen met hun honden, net als een man en een vrouw met twee enorme honden. Met deze honden begon een grote liefde en een bijzondere kennel. Toen de twee Ierse Wolfshonden naar ons toe renden met de ondergaande zon achter hen, waren we verkocht. Dit was liefde op het eerste gezicht.De Ierse wolfshond is een echte verslaving. Wat begon in park Sonsbeek bepaalt nu ons leven. Als wij ‘s ochtends wakker worden willen de honden meteen graag veel aandacht. Vaak staan zij allemaal te wachten voor de slaapkamerdeur of lopen zelfs de slaapkamer in als ze de kans krijgen, om maar zoveel mogelijk aandacht te krijgen. Aangezien we zo close met onze honden leven is het ook moeilijk om een moment zonder hen te zijn. Als stageleerlingen hier komen werken om meer over de verzorging van de honden te leren, krijgen zij te horen dat de honden veel aandacht en knuffels nodig hebben. In het begin voelen zij zich hier wat ongemakkelijk bij maar aan het  eind van de week, begrijpen zij hoe belangrijk dit is voor de honden.

Gezondheid en karakter

In onze kennel heeft de gezondheid van de honden onze hoogste prioriteit, deze honden vragen veel aandacht. Omdat de honden altijd in en rond het huis leven kunnen we hun gezondheid goed in de gaten houden. Als er pups geboren worden, blijft altijd één van ons gedurende een aantal weken, dag en nacht bij de moeder en de pups. Wij vinden het heel belangrijk dat de pups een goed tehuis krijgen Daarom willen we dat eventuele nieuwe eigenaren eerst kennis maken met ons en de honden. Zij moeten zien hoe de honden leven in onze familie. Niets is belangrijker dan er zeker van te zijn dat onze puppen een goed leven krijgen met hun nieuwe baasjes. Natuurlijk worden onze honden op hun hart onderzocht voordat we met hen zullen fokken. De puppies worden gecontroleerd op levershunt als ze 7-8 weken oud zijn.Een ander zeer belangrijk punt is het karakter, wat heel speciaal is. Je bent helemaal dol op deze honden of je vindt er niets aan, er is geen middenweg. Je kunt enorm geëmotioneerd raken alleen door het kijken naar deze honden, ze zijn zo lief. De honden hebben onmiddellijk in de gaten hoe het met je gaat en reageren daar op. Het is voor ons onmogelijk geworden om zonder onze honden te leven, ze zijn onze vrienden, onze maatjes geworden.

Shows
Naast hun leventje hier in huis, gaan sommige honden naar de show. We showen alleen de honden die dat ook echt leuk vinden. Degenen die het niet leuk vinden blijven lekker thuis. Maar de honden die het leuk vinden worden al helemaal opgewonden als ze ons de bus in zien laden. Het leuke van showen is tevens dat je andere Ierse wolfshond liefhebbers ontmoet.

Jon Jansen & Sonja Jansen